Suikerdip voorkomen

VOORKOM SNELLE STIJGING EN SCHOMMELINGEN VAN JE BLOEDSUIKERSPIEGEL

Je wilt afvallen, jezelf fitter voelen of meer energie? Een leefstijlcoach zal zich verdiepen in de oorzaken, die veelal gerelateerd zijn aan jouw voedingspatroon. Een concreet voedingsplan vanuit de leefstijlcoach biedt jouw een persoonlijk voedingsadvies zodat jezelf instaat bent om slimme en realistische keuzes te maken.

Steeds meer onderzoeken maken duidelijk wat jou gaat helpen op gebied van voeding en gezonde leefstijl. We weten dat insulineresistentie aan overgewicht is gekoppeld. Maar hoe zorg je er nu voor dat insuline zijn positieve eigenschappen behoudt, jouw bloedsuikerspiegel stabiel blijft en je niet het risico loopt op overgewicht?

 

Voeg eiwitten, vetten en vezels toe om minder snel trek te krijgen.
Krijg je dan geen honger als je minder pasta, rijst of brood eet? Minder snel in ieder geval als je de maaltijd voldoende eiwitten, vetten en vezels bevat! Eiwitten, vetten en vezels zorgen door de vertraagde afgifte aan het bloed namelijk voor een langer verzadigd gevoel.

“Eet voldoende eiwitten, vetten en vezels zodat je langer verzadigd blijft, de suikerdip voorkomt en je dus minder zal gaan snaaien”

Voorbeeld : volkoren pasta (vezels) met een saus van vlees (vet en eiwit) en groenten (vezels) dan van witte pasta met alleen tomatensaus.

Voorbeeld : geen extra boterham, maar extra hartig beleg. Niet alleen een dun laagje roomkaas of zuivelspread, maar ook nog plakje, kipfilet, runder rookvlees, avocado. En niet alleen een plakje oude kaas, maar ook nog een gekookt eitje en een tomaatje. Beleg hartig en beleg ruim en/of eet er extra groenten bij.

 

Door eiwitten, vetten en vezels stijgt je bloedsuikerspiegel minder snel.
Naast verzadiging zorgen eiwitten, vetten en vezels er ook voor dat je voedsel langer in de maag blijft. Hierdoor gaat de opname van glucose langzamer en je bloedsuikerspiegel stijgt minder snel.
Zo worden bijvoorbeeld de koolhydraten uit melk langzamer opgenomen dan de koolhydraten (lees: suikers) uit cola vanwege de aanwezigheid van eiwit en vet.

“Combineer daarom de koolhydraten die je eet altijd met eiwitten, vetten en vezels voor een stabielere suikerspiegel”

Voorbeeld : maaltijden met eiwitrijke producten zoals onbewerkt vlees, kip, vis, schaal- en schelpdieren, peulvruchten, ongezoete (plantaardige) zuivel, kaas en eieren.

Voorbeeld : combineer fruit met Skyr of Griekse Yoghurt of een handje noten (amandelen, walnoten).

Voorbeeld : omelet met groenten en kaas en eet dat met een vezelrijke cracker.

 

Ben jij op zoek naar een leefstijlcoach die naast gedragsverandering en begeleiding op gebied van bewegen/sport, jou verder helpt met een persoonlijk voedingsadvies?

 

Bekijk dan onze diensten en neem vrijblijvend contact met ons op!

 

REFERENTIES

Effect of food composition of mixed food on glycemic index: Wei Sheng Yan Jiu. 1999 Nov;28(6):356-8.

 

Deel dit bericht:

WhatsApp
Email
LinkedIn
Facebook