Leefstijlbegeleiding GLI in Dordrecht

Leefstijlbegeleiding GLI in Dordrecht

Leefstijlbegeleiding GLI in Dordrecht

Leefstijlbegeleiding GLI in DordrechtRising Stronger biedt een uniek programma genaamd Gecombineerde Leefstijl Interventie (GLI), geïnspireerd door en aangesloten bij het COOL-programma. GLI is ontworpen om mensen met overgewicht en obesitas te ondersteunen bij het creëren van een gezonde levensstijl en blijvende veranderingen in hun dagelijkse routine.

Dit innovatieve programma omvat een multidisciplinaire aanpak, waarbij diverse disciplines samenwerken om deelnemers te begeleiden bij het bereiken van hun doelen. Onze ervaren diëtisten, fysiotherapeuten, psychologen en leefstijlcoaches bieden deskundige begeleiding op het gebied van voeding, lichamelijke activiteit, gedragsverandering en psychosociale aspecten.

Meer over Rising Stronger

Leefstijlbegeleiding GLI in Dordrecht

Gecombineerde leefstijl interventie voor langdurig resultaat

De kracht van het GLI-programma ligt in het streven naar duurzame resultaten op lange termijn. In plaats van te focussen op snelle oplossingen voor gewichtsverlies, richten we ons op het bevorderen van gezonde levensstijlgewoonten die leiden tot een gezond gewicht en een verbeterde algehele gezondheid. Onze programma’s zijn intensief en hebben een looptermijn van twee jaar.

Bij Rising Stronger werken we samen met zorgverleners, zoals huisartsen en diëtistenpraktijken, om het GLI-programma aan te bieden. Bovendien is het programma vaak vergoedbaar door ziektekostenverzekeringen, afhankelijk van de lokale gezondheidszorgsystemen en -richtlijnen.

Ons doel is niet alleen om gewichtsverlies te bevorderen, maar ook om de algehele gezondheid en het welzijn van deelnemers te verbeteren door middel van blijvende veranderingen in hun levensstijl. Met het GLI-programma van Rising Stronger krijgen deelnemers de tools en ondersteuning die ze nodig hebben om op te staan, sterker te worden en een gezonder leven te leiden.

Wordt GLI vergoed door mijn zorgverzekeraar?

Met ingang van het jaar 2019 wordt de Gecombineerde Leefstijlinterventie (GLI) onder bepaalde voorwaarden vergoed door de basisverzekering, waarbij geen aanspraak wordt gemaakt op het eigen risico.

Binnen het kader van de zorgverzekering worden specifieke criteria gehanteerd om in aanmerking te komen voor vergoeding van de GLI. Het betreft een selectie van personen die kampen met overgewicht en die baat kunnen hebben bij de interventie. De GLI omvat een geïntegreerde aanpak die gericht is op het bevorderen van duurzame gedragsverandering en het verminderen van het risico op chronische ziekten die verband houden met overgewicht.

Door de vergoeding van de GLI vanuit de basisverzekering zonder een beroep te doen op het eigen risico, wordt een financiële drempel weggenomen voor individuen die behoefte hebben aan ondersteuning bij het aanpassen van hun leefstijl. Dit stelt deelnemers in staat om gebruik te maken van de noodzakelijke begeleiding en expertise om positieve veranderingen in hun voedings- en bewegingspatronen te bewerkstelligen, evenals het ontwikkelen van gezonde gedragspatronen die op lange termijn duurzaam zijn.

Het integreren van de GLI in de zorgverzekering benadrukt het belang dat wordt gehecht aan preventieve gezondheidszorg en het bevorderen van gezondheid en welzijn. Door te investeren in interventies zoals de GLI wordt eraan gedacht de gezondheidsresultaten van individuen met overgewicht te verbeteren en daarmee de last op het zorgsysteem te verminderen. Het stimuleren van gezonde leefstijlkeuzes via de vergoeding van de GLI draagt bij aan het bevorderen van een gezonde samenleving als geheel.

Meer over leefstijlcoaching

Rising Stronger: Leefstijlbegeleiding GLI in Dordrecht

Ben jij klaar om je leven in eigen handen te nemen en op weg te gaan naar een gezondere en gelukkigere versie van jezelf? 

Bij Rising Stronger, jouw leefstijlcoach in Dordrecht, bieden we GLI aan. Met dit programma nemen we niet alleen voeding en beweging onder de loep, maar richten we ons ook op het belang van slaap, stressmanagement, ontspanning en positieve gezondheid.

Bij Rising Stronger begrijpen we dat het aanpassen van je leefstijl een uitdagende reis kan zijn. Daarom hebben we het programma ontworpen om jou te ondersteunen bij elke stap op deze weg naar verandering. Onze leefstijlcoach staat voor je klaar als jouw persoonlijke gids, met de expertise en ervaring om je te helpen je doelen te bereiken.

Voeding speelt een cruciale rol in ons welzijn en het behalen van een gezond gewicht. Onze leefstijlcoach zal je begeleiden bij het maken van weloverwogen keuzes en het ontwikkelen van een voedingspatroon dat aansluit bij jouw behoeften en doelen. Met persoonlijk advies en praktische tips leer je om bewuste voedingskeuzes te maken die je energie en vitaliteit verhogen.

Maar we gaan verder dan alleen voeding. Bij Rising Stronger begrijpen we dat lichaamsbeweging een integraal onderdeel is van een gezonde levensstijl. Samen met onze leefstijlcoach zul je ontdekken welke vormen van beweging het beste bij jou passen en hoe je deze kunt integreren in je dagelijkse routine. We moedigen je aan om actief te zijn op een manier die je leuk vindt en die bijdraagt aan het verbeteren van je algehele fitheid en welzijn.

Een goede nachtrust is van onschatbare waarde voor je gezondheid en welzijn. We zullen je adviseren over slaapritme en strategieën aanreiken om je slaapkwaliteit te verbeteren. We begrijpen dat een goede nachtrust essentieel is voor je energieniveau, concentratievermogen en stemming, en we zullen samenwerken om ervoor te zorgen dat je de rust krijgt die je nodig hebt.

Stressmanagement en ontspanning zijn eveneens van cruciaal belang bij het creëren van een gebalanceerd en gezond leven. Onze leefstijlcoach zal je helpen om effectieve technieken te ontwikkelen om stress te verminderen en je veerkracht te vergroten. Door ontspanningstechnieken te integreren in je dagelijkse routine, kun je beter omgaan met uitdagingen en een goed gevoel bevorderen.

Bij Rising Stronger geloven we ook sterk in het concept van positieve gezondheid. Dit betekent dat we niet alleen kijken naar de afwezigheid van ziekte, maar ook naar het bevorderen van levenslust en eigen regie. Onze leefstijlcoach zal je aanmoedigen om je eigen kracht en mogelijkheden te ontdekken, zodat je met vertrouwen kunt bouwen aan een gezondere levensstijl.

Dus, als je klaar bent om de eerste stap te zetten naar een vitaler en gelukkiger leven, neem dan vandaag nog contact op met Rising Stronger. Onze leefstijlcoach GLI in Dordrecht staat voor je klaar.

Wil je nu graag eerste meer weten over de mogelijkheden van GLI in Dordrecht? Maak dan gerust eens kennis met ons. We helpen je graag op weg.

Op deze pagina:

Meer informatie?

Heb je een vraag of wil je een kennismaking plannen? Neem contact op met Erik:

Contactformulier

Zet de eerste stap

Op zoek naar persoonlijk advies? Wij vertellen jou graag wat onze diensten zijn en hoe we jou kunnen begeleiden.