Leefstijlcoach Dordrecht

Leefstijlcoach Dordrecht

Leefstijlcoach in Dordrecht: Jouw partner in een gezond en gelukkig leven

Als je op zoek bent naar professionele begeleiding om je levensstijl te verbeteren, dan is een leefstijlcoach in jouw regio, Dordrecht, wellicht de oplossing voor jou.

Waarom een leefstijlcoach in Dordrecht?

 • Ontwikkel gezonde ‘habits’
 • Verhoog je energieniveau en fitheid
 • Verbeter je algehele gezondheid

In dit artikel bespreken we wat een leefstijlcoach is, wat zijn/haar taken zijn en hoe je de juiste leefstijlcoach in Dordrecht kunt kiezen.

Natuurlijk stellen we onszelf natuurlijk ook even voor. Wij zijn Rising Stronger, een ervaren leefstijlcoach, te vinden in Dordrecht.

Meer over Rising Stronger

Waarom kiezen voor een leefstijlcoach

Wie kiest voor een gezonder leven, ervaart vaak veel tegenslag in de weg hier naartoe. Een leefstijlcoach is iemand die ervaring heeft in sport en voeding en jou met professionele begeleiding naar je gezondheidsdoelen toe laat werken. Door middel van coaching, het aanbieden van tools en een (trainings)schema op maat voor jou.

Het doel? Het doel van een leefstijlcoach is uiteraard om de weg naar jouw gezondheidsdoel zo snel en stabiel mogelijk te halen. Daarbij is het natuurlijk belangrijk dat je ook een stok achter de deur hebt. Iemand die je motiveert voor de trainingen, je helpt bij het inrichten van je dagelijkse routine en iemand die er staat wanneer je dreigt terug te vallen. Dat willen we natuurlijk voorkomen!

Daarnaast denkt een leefstijlcoach ook persoonlijk met je mee. In deze tijden, waarin we vaak ook te maken hebben met ons werk, een privéleven of soms een gezin, is het belangrijk de juiste balans te vinden.

Met op maat gemaakt advies kan een leefstijlcoach jou dat zetje in de juiste richting geven. Gezonde gewoontes aanwennen, trainingen inpassen in jouw leven en je natuurlijk motiveren dit vol te houden en jouw intrinsieke motivatie te sterken.

Welke aspecten pakt een leefstijlcoach aan?

Leefstijlcoach is een vrij breed begrip. Leefstijlcoaches kunnen helpen bij diverse aspecten in je leven. Denk bijvoorbeeld aan:

 • Voeding
 • Beweging
 • Slaap
 • Stressmanagement
 • Persoonlijke groei

Ook coachingstrajecten naar specifieke doelen, denk bijvoorbeeld een bodybuilding-contest of het fit zijn voor een vakantie of bruiloft. Voor vele wensen kan een leefstijlcoach jou resoluut in de versnelling zetten, als het gaat om het behalen van jouw persoonlijke doel.

Leefstijlcoach Dordrecht

Wat is de aanpak van Rising Stronger? Leefstijlcoach Dordrecht

Rising Stronger, een leefstijlcoach uit Dordrecht, heeft zijn eigen werkwijze waarin er onderscheid wordt gemaakt in drie kerngebieden. Zo wordt er ook in drie stappen naar het gewenste doel toegewerkt:

1. Analyse van patronen in leefstijl

Wat is de relatie tussen onze hersenen met wat wij doen. Denk aan ons denken, het voelen en ons gedrag. Omdat we leefstijlpatronen willen aanpakken, zoeken we allereerst verdieping in onze manier van leven. We streven naar inzicht op het gebied van ontspanning en de kwaliteit van slaap.

2. Gezonde voeding

Het tweede aandachtsgebied richt zich op wat we dagelijks tot ons nemen aan voeding. We leggen de basis voor een gezond voedingspatroon en finetunen dit indien nodig voor specifieke doelen of tekorten, eventueel aangevuld met voedingssupplementen.

3. Beweging

Tot slot krijgt ons bewegingsapparaat een belangrijke rol in onze aanpak. Beweging brengt niet alleen gezondheidsvoordelen met zich mee, maar ook aspecten zoals ontspanning, voldoening, uitdaging en sociaal contact zijn van groot belang. Of je nu net begint met sporten of een ervaren sporter bent, wij stellen graag samen met jou een plan op om je doelstellingen te bereiken.

Want beweging is een essentieel onderdeel van een gezonde leefstijl en helpt je om je fitter en energieker te voelen. Onze aanpak richt zich dan ook op het vinden van een bewegingsvorm die bij jou past en die je volhoudt op de lange termijn. Zo zorgen we ervoor dat bewegen een duurzame en plezierige gewoonte wordt, die bijdraagt aan een gezonder en gelukkiger leven.

Meer over Rising Stronger

Leefstijlcoach Dordrecht

Zelf een leefstijlcoach Dordrecht kiezen? Let hier op

Een goede leefstijlcoach heeft verschillende kwaliteiten die bijdragen aan het succesvol begeleiden van cliënten. Enkele belangrijke kwaliteiten waar je op kunt letten zijn:

 • Luistert naar jouw wensen

Een goede leefstijlcoach begrijpt de situatie en leeft zich in jouw gevoelens en kan hierop inspelen om de juiste begeleiding te bieden.

 • Hij motiveert je

De coach kan je oprecht inspireren en motiveren om veranderingen in leefstijl door te voeren.

 • Heeft de kennis in huis, en het liefst een sportieve achtergrond

Hij beschikt over voldoende kennis en vaardigheden om je te ondersteunen bij het ontwikkelen van een gezonde leefstijl.

 • Is communicatief vaardig

De coach kan goed luisteren en effectief communiceren. Zodat je ook echt snapt wat je aan het doen bent en vooral waarom.

Natuurlijk is het erg persoonlijk of een coach bij jou past. Maak vooral persoonlijk kennis voordat je aan een traject begint om jouw gezondheidsdoelen te halen.

Leefstijlcoach Dordrecht

Rising Stronger, Leefstijlcoach in Dordrecht

Als je op zoek bent naar een leefstijlcoach in Dordrecht, dan ben je bij Rising Stronger aan het juiste adres. Als ervaren leefstijlcoach kan Erik van de Burgt jou helpen bij het bereiken van jouw persoonlijke gezondheidsdoelen.

Door middel van een persoonlijk en op maat gemaakt plan, word je begeleid naar een gezondere leefstijl. Neem gerust contact op met Rising Stronger om kennis te maken en te ontdekken hoe een leefstijlcoach jou kan helpen om je leven positief te veranderen.

Neem contact op

Aanbod van leefstijlcoach Dordrecht

1: Leefstijlbegeleiding

Als leefstijlcoach bied ik een uitgebreid coachingstraject aan van 9 sessies. In deze sessies ga ik samen met jou aan de slag om jouw persoonlijke doelstellingen te bepalen en deze te vertalen naar concrete acties.

Tijdens het traject zullen we jouw voedingspatroon analyseren en aanpassen waar nodig. Ook zal ik jouw slaappatroon en ontspanningsniveau in kaart brengen en advies geven om deze te verbeteren.

Daarnaast stellen we samen een beweeg- en sportplan op dat past bij jouw persoonlijke situatie en voorkeuren. Het coachingstraject omvat tevens de ontwikkeling van een leefstijlplan en strategieën om deze duurzaam te implementeren in jouw dagelijks leven. Tot slot zullen we een terugval- en preventieplan opstellen om ervoor te zorgen dat je ook na het coachingstraject gemotiveerd en op koers blijft.

2: Leefstijlbegeleiding GLI:

Als leefstijlcoach in Dordrecht bied ik het 2-jarige leefstijlprogramma COOL aan. Dit programma wordt gevolgd in een groep van 12-15 personen en omvat 16 groepsbijeenkomsten van 45, 60 of 90 minuten, afhankelijk van het onderwerp.

Daarnaast zijn er vier individuele gesprekken met mij als coach, waarin we samen jouw persoonlijke doelen en uitdagingen bespreken.

Het COOL-programma kan mogelijk volledig vergoed worden vanuit de basisverzekering. Het aantal beschikbare plaatsen is echter beperkt, dus wees er snel bij als je interesse hebt in deelname aan dit programma.

3: Personal & Small Groep Training

Als leefstijlcoach bied ik een gevarieerd aanbod aan trainingen aan om jou te helpen bij het bereiken van jouw persoonlijke doelen. Zo geef ik functionele trainingen met CrossFit elementen om jouw kracht en conditie te verbeteren.

Daarnaast bied ik krachtsport aan voor de ontwikkeling van spierkracht en conditionele trainingen en HITT voor een optimale cardiovasculaire gezondheid. Ook kun je bij mij terecht voor personal training met een 10 rittenkaart en leefstijlbegeleiding, waarbij je €5,- korting per training krijgt. Het is mogelijk om met meerdere personen deel te nemen aan dit programma.

Aan de slag?

Maak kennis met Erik van de Burgt, eigenaar van Rising Stronger.

Op deze pagina:

Meer informatie?

Heb je een vraag of wil je een kennismaking plannen? Neem contact op met Erik:

Contactformulier

Zet de eerste stap

Op zoek naar persoonlijk advies? Wij vertellen jou graag wat onze diensten zijn en hoe we jou kunnen begeleiden.